h

Nieuws uit 2011

16 december 2011

SP Raadsleden helpen bij oversteken op zebrapad

Jeroen Rensen en Ellen de Leeuw van de SP-fractie gaan samen met leden van de SP afdeling Winterswijk voetgangers helpen bij de oversteek van het zebrapad in de Dingstraat. Volgens de fractie is al langer sprake van een gevaarlijke situatie omdat het daar te donker is. Automobilisten zien daardoor overstekende voetgangers niet of te laat. Het probleem speelt ook op andere plaatsen, zoals onder andere de oversteek bij de Zonnebrink. 'Al jarenlang staat het verbeteren van oversteekplaatsen op de agenda, maar veel is er nog niet van gekomen'. De SP'ers bieden daarom woensdag 21 december vanaf 16.30 uur hulp aan bij het oversteken. Tegelijkertijd worden mensen die van dat zebrapad gebruik maken gevraagd naar hun mening.

Lees verder
13 december 2011

Manifestatie Armoede Werkt Niet!

Brabanthallen manifestatie armoede werkt niet
PvdA, SP en de vakbonden organiseerden zaterdag 10 december de manifestatie “Armoede Werkt Niet” in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook de SP afdelingen uit de Achterhoek hadden een bus geregeld, die uiteindelijk te klein bleek vanwege de vele aanmeldingen.

Lees verder
5 december 2011

Eucalypta R.I.P.

In Winterswijk en omstreken is jongeren centrum Eucalypta al lang niet meer een begrip. Jonge mensen en nieuwe bewoners van ons dorp kunnen er zich niet veel meer bij voorstellen. Toch was deze locatie in de jaren 70 en begin jaren 80 een soort van Melkweg of Paradiso voor de Achterhoek. Als het nu nog zo was geweest als toen, dan hadden bands als Kane of Di-rect er al lang een keer op het podium gestaan.

Lees verder
5 december 2011

De Sint

Beste SP fractie

Lees verder
23 november 2011

SP Winterswijk gaat naar Den Bosch

Op 10 december a.s. gaat de afdeling Winterswijk naar de Brabanthallen in Den Bosch. De SP organiseert daar samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, FNV Bondgenoten, Wajong Centraal, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen, de manifestatie �Armoede werkt niet�. om te protesteren tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, jonggehandicapten, bijstandsuitkeringen, passend onderwijs, de zorg etc.

Lees verder
11 november 2011

FOUTE KEUZES COLLEGE B&W

Dit huidige college stapelt fout op fout, of het nu het achteraf moeten repareren van een garantstelling aan het steengroeve theater is die in eerste instantie al helemaal niet afgegeven had mogen worden, of het schuiven van eerste €100,000,- voor het asfalteren van de badweg en vervolgens een compleet onwettig schuiven van maar liefst €400,000,- voor een fietstunnel. Als SP fractie krijgen we niet de indruk dat de financiën bij dit college in veilige handen zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier