h

Thuiszorg

16 maart 2016

Een eerlijk betaalde thuiszorg. Is daar wel geld voor?

Het is een achterhaalde stelling dat er niet genoeg geld voor  de thuiszorg is. Niet voor niets heeft de staatssecretaris op 4 december voor de zorg 60 miljoen euro vrij gemaakt (rijkspot Huishoudelijke Hulp Toelage HHT). Dit bedrag kan worden ingezet waar de zorg en de relatie tussen thuiszorgmedewerker en cliënt in acuut gevaar komt.

Lees verder
5 maart 2016

Emotie en woordkeuze

Het kan u moeilijk zijn ontgaan, afgelopen maandag zijn wij samen met de dames van de thuiszorg uit het gemeentekantoor aan de Stationsstraat gezet. Hiervan is door de krant en door ons uitvoerig bericht.

Lees verder
1 maart 2016

Rare perikelen in Winterswijk

Foto: SP

Na de ontruiming van het Aaltens gemeentehuis was Winterswijk aan de beurt om zich te verantwoorden voor het onwettelijk gedrag van het college om de thuiszorgmedewerkers te laten solliciteren op hun baan.

Lees verder
27 december 2015

Zorgkaarten uitdelen in centrum Winterswijk

Foto: SP

Afgelopen 19 december was het weer tijd om in het centrum te staan. Kaarten uitdelen om aandacht te vragen voor de thuiszorg en dan met name de situatie bij TSN.

Lees verder
4 december 2015

Kiezen voor de goedkoopste aanbieder? Of toch niet?

Marktwerking is dat je zaken aanbesteedt en de goedkoopste die krijgt de opdracht. In de zakenwereld is dat een normale gang van zaken.

Lees verder
3 december 2015

De gemeente Winterswijk is medeschuldig aan het omvallen van TSN

Foto: SP

De problemen zoals nu ontstaan bij thuiszorg aanbieder TSN zijn een gevolg van de wijze waarop de zorg voor het huishouden, de HH1 zorg, zijn aanbesteed en aangenomen.

Lees verder
29 november 2015

Thuiszorg drama in Winterswijk

Na jaren van strijd is er nu een nieuw hoofdstuk in het thuiszorg drama in de Achterhoek.

Lees verder
27 augustus 2014

Red de thuiszorg

Kom donderdag 28 augustus naar Zalencentrum 'De Kruisberg in Doetinchem. Abvakabo FNV organiseert ook in Doetinchem een actiebijeenkomst. Door botte bezuinigingen van het huidige kabinet dreigen tienduizenden banen verloren te gaan in de zorg. En dat terwijl het werk blijft. De zorg voor ouderen, zieken, gehandicapten, gezinnen en kwetsbare mensen is niet opeens minder nodig. AbvaKabo FNV roept iedereen die werkt in de zorg of iets met de zorg heeft op om hier naartoe te komen.

Lees verder
16 december 2013

TSN

In de regionale en landelijke pers wordt momenteel vrij negatief over TSN, de zorgaanbieder, die de medewerksters van Sensire overnam, geschreven. En door reageerders met een beschuldigende vinger naar SP gewezen.

Lees verder
16 november 2013

Sensire. En hoe verder?

Opiniestuk, geschreven door de vier Achterhoekse SP-afdelingen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier