h

Red de thuiszorg

27 augustus 2014

Red de thuiszorg

Kom donderdag 28 augustus naar Zalencentrum 'De Kruisberg in Doetinchem. Abvakabo FNV organiseert ook in Doetinchem een actiebijeenkomst. Door botte bezuinigingen van het huidige kabinet dreigen tienduizenden banen verloren te gaan in de zorg. En dat terwijl het werk blijft. De zorg voor ouderen, zieken, gehandicapten, gezinnen en kwetsbare mensen is niet opeens minder nodig. AbvaKabo FNV roept iedereen die werkt in de zorg of iets met de zorg heeft op om hier naartoe te komen.

De regering wil meer dan 3 miljard euro bezuinigen op met name de langdurige zorg. Het is de bedoeling dat we meer voor elkaar gaan zorgen (participatiemaatschappij) en dat we het werk efficiënter organiseren. Staatssecretaris Van Rijn praat dan ook over een transitie (omslag) die, als we wat tijd nemen, geruisloos en goed zou moeten verlopen. Dat klinkt niet verkeerd, maar het is erg onrealistisch. Volgens eigen cijfers van staatssecretaris Van Rijn zijn tot nu toe al 40.000 mensen in de langdurige zorg en jeugdzorg hun baan verloren. Dat cijfer is zeker aan de lage kant, want tel daarbij eens de mensen op waarvan het contract niet is verlengd. Als we nu niets doen, verliezen nog eens tienduizenden mensen door de bezuinigingen op de zorg hun werk. En nog veel meer ouderen en gehandicapten verliezen hun zorg.

U bent hier