h

Zebrapad Dingstraat

17 februari 2013

Zebrapad Zonnebrinkkerk

Zebrapad bij de ZonnebrinkkerkEen frisse middag/avond in december, 21 december 2011. De SP-fractie had een actie voorbereid bij het zebrapad Dingstraat (bij de grote Plus). Dit i.v.m de onveiligheid. Aandacht vragen voor de veiligheid van de voetganger op dit zebrapad. Wij hebben die middag/avond diverse mensen overgeholpen. Op die avond heb ik ook mevrouw J. Lodder ontmoet. Mevrouw Lodder kwam speciaal naar onze actie toe om ook aandacht te vragen over de onveilige situatie bij de Zonnebrinkkerk. Diverse bijna ongelukken en hele echte ongelukken hebben daar op dat stukje Zonnebrink plaatsgevonden.

Lees verder
7 oktober 2012

SP Actie Zonnebrink heeft resultaat

Na een aantal maanden actievoeren aan het begin van dit jaar, waarbij de SP fractie een oversteekactie hield bij de Dingstraat en keer op keer de wethouder Gommers aanspoorde om tot acte over te gaan is het dan eindelijk zover.
Deze week is er begonnen met de aanleg van voetgangers oversteekplaatsen aan de Zonnebrink, tegenover de Zonnebrink Kerk. Er vindt een grotere reconstructie plaats, waarbij een groot deel van de Zonnebrink en de Dingstraat op de schop gaat om uiteindelijk een veiliger verkeerssituatie te krijgen.
Er blijft echter nog flink wat te verbeteren in deze situatie. De weg mag dan beter worden, de communicatie met de ondernemers die last hebben van de keer op keer weer afgesloten doorgaande route door het centrum, zal nog ter sprake komen.

Lees verder
1 april 2012

SP actie succes bij oversteek Dingstraat en Zonnebrink

De acties van SP Winterswijk om de oversteekplaats aan de Dingstraat veiliger en beter verlicht te krijgen en om een nieuwe oversteekplaats aan de Zonnebrink aangelegd te krijgen zijn een succes geworden.

Lees verder
25 februari 2012

Acties voor veiliger verkeer hebben succes

oversteek DingstraatDe afgelopen maanden is de SP in Winterswijk druk bezig geweest met actievoeren voor een veiliger verkeer in Winterswijk. Er zijn een aantal zeer onveilige situaties in Winterswijk en wij proberen daar verandering in te brengen.

Lees verder
16 december 2011

SP Raadsleden helpen bij oversteken op zebrapad

Jeroen Rensen en Ellen de Leeuw van de SP-fractie gaan samen met leden van de SP afdeling Winterswijk voetgangers helpen bij de oversteek van het zebrapad in de Dingstraat. Volgens de fractie is al langer sprake van een gevaarlijke situatie omdat het daar te donker is. Automobilisten zien daardoor overstekende voetgangers niet of te laat. Het probleem speelt ook op andere plaatsen, zoals onder andere de oversteek bij de Zonnebrink. 'Al jarenlang staat het verbeteren van oversteekplaatsen op de agenda, maar veel is er nog niet van gekomen'. De SP'ers bieden daarom woensdag 21 december vanaf 16.30 uur hulp aan bij het oversteken. Tegelijkertijd worden mensen die van dat zebrapad gebruik maken gevraagd naar hun mening.

Lees verder

U bent hier