h

Acties voor veiliger verkeer hebben succes

25 februari 2012

Acties voor veiliger verkeer hebben succes

oversteek DingstraatDe afgelopen maanden is de SP in Winterswijk druk bezig geweest met actievoeren voor een veiliger verkeer in Winterswijk. Er zijn een aantal zeer onveilige situaties in Winterswijk en wij proberen daar verandering in te brengen.

Het eerste probleem dat we aangepakt hebben was de zeer onveilige oversteekplaats aan de Dingstraat. Vooral met nat weer en in het donker was het een gevaarlijke plaats om de supermarkt te bereiken omdat automobilisten de voetgangers niet zagen. Eind januari verbeterde de situatie aan de Dingstraat door onze actie met het helpen oversteken van mensen met duidelijke verlichting, doordat de gemeente eindelijk redelijke verlichting plaatste.

In de raadsvergadering van 22 december sprak mevr. Lodders in over de onveilige situatie aan de Zonnebrink, naar aanleiding van de SP actie aan de Dingstraat. Hierin gaf zij aan dat zij het probleem al gedurende enkele jaren probeerde aan te kaarten bij de ambtenaren en de wethouder. Nu eindelijk na al die tijd is er de toezegging van wethouder Gommers om in de commissie ruimte van maart te komen met een oplossing. Hierdoor was een motie van de SP fractie niet nodig op dit moment. Maar we houden de zaak in de gaten.

Er blijven echter nog mee plaatsen over die om aandacht vragen. Te denken valt bijvoorbeeld aan de oversteek naar het Streekziekenhuis Koningin Beatrix aan de rondweg West of de Groenloseweg met de oversteek naar de kinderboerderij ter hoogte van de Javastraat. Er is dus nog werk te doen!

U bent hier