h

Nieuws uit 2012

16 december 2012

Waarom een actie voor de voedselbank?

Deze vraag komt naar boven nu de SP en Plus Bruggers een actie zijn gestart voor de voedselbank Oost Achterhoek. Voorop willen we stellen dat we er geen politieke actie van willen maken. Maar vragen hierover moeten toch beantwoord worden. Hierbij verwijst de SP naar een citaat van Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (uit 2007 weliswaar maar nog steeds actueel):

Lees verder
2 december 2012

De SP en Plus Bruggers zijn gestart met hun actie voor de voedselbank

Plus Bruggers heeft de start symbolisch vorm gegeven door alvast een eerste donatie te doen. De SP hoopt op een mooi resultaat en is hierbij natuurlijk wel afhankelijk van de steun van het winkelend publiek. Op de vrijdagavonden en de zaterdagen zullen SP-ers in de drie winkels aanwezig zijn met een groot actie- spaarblik om extra aandacht voor de actie te vragen.
start van de actieRichard van der Laan, Mos Meijler (beiden van de SP) met Jeroen Bruggers (eigenaar van de Plus) bij de symbolische start van de actie met de eerste zegels.

Lees verder
26 november 2012

SP en Plus: samen voor de voedselbank dus!

Vrijdag 30 november start de SP samen met Plus Bruggers een actie voor de voedselbank Winterswijk.
Plus
SP
In het kader van de gratis boodschappenpakket actie van de Plus zullen leden van de SP op gezette tijden aanwezig zijn in de drie winkels van Plus Bruggers.
De opzet van de actie is dat winkelend publiek (dat bij elke €10,- aan boodschappen en bij speciale actieproducten een gratis spaarzegel krijgt voor een boodschappenpakket) deze zegels deponeert in speciale inzamelbussen voor de voedselbank van Winterswijk.
De klanten van de voedselbank kunnen de zo bij elkaar gespaarde pakketten in januari 2013 in ontvangst nemen.
De start van de actie is vrijdag 30 november om 17.00 uur bij Plus Bruggers aan de Dingstraat in Winterswijk.
Wij nodigen u graag uit om bij de start van deze actie aanwezig te zijn!

Lees verder
25 november 2012

HULP JA! ... ALFA NEE!

De SP in de gehele achterhoek is begonnen met een actie tegen de uitbuiting van de thuiszorg werkers in de huishoudelijke zorg H1. Door de bezuinigingen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in veel gemeenten, moeten zij werken voor €6 per uur, zonder doorbetaling bij ziekte, zonder arbeids- ongeschiktheids- verzekering, zonder WW rechten en zonder pensioenopbouw. Tijd dus voor actie. Wilt je hen steunen?
Download dan de poster en hang hem achter je raam of in de auto.

Lees verder
20 november 2012

De kinderen van de rekening!

We zijn het erover eens dat de rekening van de crisis en alle gevolgen daarvan, niet bij de 'gewone man of vrouw' mag worden neergelegd.
Actie Kinderschoen
Waar die rekening echter absoluut nooit terecht mag komen, is bij de kinderen in onze samenleving! In Nederland leven zo'n 367.000 kinderen in armoede. In Winterswijk alleen al bijna 400!!!
Dat is schandalig en onbegrijpelijk in het op een na rijkste land van Europa!

Lees verder
20 november 2012

Roemer: behoud dagbesteding ouderen en mensen met een beperking

SP-leider Emile Roemer doet woensdag tijdens het debat over de regeringsverklaring het voorstel de dagbesteding niet af te breken. ‘Voor ouderen met een dementerende partner is dit van onschatbare waarde. Dagbesteding is voor veel mensen juist een voorwaarde om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. We lopen nu de kans dat meer dan 100.000 mensen deze noodzakelijke voorziening verliezen. Ik krijg gigantisch veel mails van mensen die er niks meer van snappen en bang zijn dat hun dagbesteding verdwijnt. Samsom en Zijlstra spraken elkaar vaak tegen waardoor veel mensen in grote onzekerheid leven. Daarom wil ik vandaag duidelijkheid: de dagbesteding moet blijven bestaan.’

Lees verder

Pagina's

U bent hier