h

Nieuws uit 2016

16 december 2016

In het zonnetje gezet

Foto: SP

Vandaag, 16-12, was er de jaarlijkse kerstmarkt in het gemeentekantoor van de gemeente Winterswijk waar elke ambtenaar en raads- en commissielid voor €40 aan bonnen krijgt om zijn of haar eigen kerstpakket uit te zoeken bij kraampjes van verschillende Winterswijkse ondernemers. Elk jaar staat er ook een doos voor het goede doel waar overgebleven bonnen in gedropt kunnen worden om te schenken aan dit goede doel.

Lees verder
30 november 2016

Armoede in Winterswijk

Als we de berichtgeving vanuit de Winterswijkse raad bekijken, zien we heel veel plannen rondom stenen en gemeenschappelijke regelingen, zaken waar de meeste mensen niets van begrijpen. Er wordt met geen woord gerept over de armoede die, ook in Winterswijk, in vele gezinnen aanwezig is. En niet alleen onder de mensen met een uitkering, maar ook steeds meer onder ondernemers, boeren en ZZP-ers.

Lees verder
12 november 2016

Het verlossende woord

Al jaren wordt er steevast in de begroting geschreven dat de weekmarkt in Winterswijk op de woensdag en de vrijdag is. De SP fractie vroeg de wethouder of het college de weekmarkt nu dan eindelijk, na 3 jaar schrijven, deze echt gaat verplaatsen naar de vrijdag?

Lees verder
10 november 2016

Kritische noot

Zoals ieder jaar heeft het college weer een begroting in elkaar weten te sleutelen voor het komende jaar. Wat de SP opviel was de heldere wijze waarop het vriendelijke overzicht “De begroting in Vogelvlucht” was opgezet, waardoor het voor iedereen leesbaar was. Dat is wel eens anders geweest.

Lees verder
25 oktober 2016

Winterswijk verplaatst de weekmarkt naar de vrijdag

De komende week is de SP fractie in Winterswijk druk met de begroting van 2017. Nu het weer wat beter gaat met de economie, ook in Winterswijk, en de begroting weer wat ruimte krijgt is het tijd om weer eens te gaan kijken naar de uitvoering van het beleid.

Lees verder
23 juni 2016

Dubbelspoor

Foto: SP

Ondanks toezeggingen van vele partijen en afspraken door de Gelderse coalitie is het spoor tot Doetinchem nog steeds niet verdubbeld. Met als gevolg dat de spoorlijn Arnhem-Winterswijk nog steeds erg gevoelig is voor vertragingen. Het laatste puzzelstukje ontbreekt nog, het geld om het uit te voeren. De SP pleit ervoor dat de provincie over de brug komt met het ontbrekende geld. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier