h

In het zonnetje gezet

16 december 2016

In het zonnetje gezet

Foto: SP

Vandaag, 16-12, was er de jaarlijkse kerstmarkt in het gemeentekantoor van de gemeente Winterswijk waar elke ambtenaar en raads- en commissielid voor €40 aan bonnen krijgt om zijn of haar eigen kerstpakket uit te zoeken bij kraampjes van verschillende Winterswijkse ondernemers. Elk jaar staat er ook een doos voor het goede doel waar overgebleven bonnen in gedropt kunnen worden om te schenken aan dit goede doel.

Dit jaarlijks terugkerende shoppen is een traditie waar wij als SP Winterswijk nooit aan meegedaan hebben. Elk jaar gingen onze bonnen linea recta de goededoelenbox in. Wij vinden namelijk dat we al behoorlijk vergoed worden met de onkostenvergoeding die we krijgen door vergaderingen te volgen.

Keer op keer doneerden wij dus al onze bonnen in de goede doelenpot van de gemeente. Met als resultaat dus dat SP Winterswijk elk jaar een substantieel bedrag doneerde aan het door de gemeente vastgestelde goede doel. Daar kregen we toch wel een wrange smaak bij: een ronkend persbericht van de gemeente dat er zoveel voor het goede doel was opgehaald, maar als je dan het bedrag eraf haalt wat wij als SP Winterswijk gegeven hadden, bleef er niet zoveel over wat de rest van alle andere aanwezigen hadden gedoneerd.

Dat was dan ook een grote reden om het dit jaar eens anders te doen. We besloten als fractie unaniem om de bonnen dit jaar wel te besteden, niet voor ons zelf maar voor de 30 vrijwilligers van de voedselbank en sociaal steunpunt in Winterswijk. Maar om het goede doel wat de gemeente had uitgezocht niet helemaal te duperen hebben we als fractie €50 contant gedoneerd voor Dreamz4Kids. Dit is ten overstaan van de burgemeester gedeponeerd in de doos die hiervoor bestemd was.

Foto: SP

Met onze bonnen hebben we de stalletjes eens goed langsgelopen en zaken uitgezocht voor de vrijwilligers. En zo kon het dus zijn dat we naar de kerstavond van deze vrijwilligers in de Zonnebrinkkerk konden gaan om hen 30 flessen wijn en 30 bakjes nootjes te overhandigen.

Deze vrijwilligers zijn goud waard voor de maatschappij. Zij verdienden het om eens extra in het zonnetje gezet te worden voor al het goede werk wat zij het afgelopen jaar hebben gedaan.

U bent hier