h

Dubbelspoor

23 juni 2016

Dubbelspoor

Foto: SP

Ondanks toezeggingen van vele partijen en afspraken door de Gelderse coalitie is het spoor tot Doetinchem nog steeds niet verdubbeld. Met als gevolg dat de spoorlijn Arnhem-Winterswijk nog steeds erg gevoelig is voor vertragingen. Het laatste puzzelstukje ontbreekt nog, het geld om het uit te voeren. De SP pleit ervoor dat de provincie over de brug komt met het ontbrekende geld. 

SP Statenlid Maurits Gemmink: “Het enkelspoorlijntje dat nu tussen Zevenaar en Winterswijk ligt is te storingsgevoelig. Valt nu een trein uit dan staat meteen alles stil. Dat is niet meer van deze tijd! Iedereen die verstand heeft van vervoer zegt dat het verdubbelen van de spoorlijn Arnhem Winterswijk de oplossing is. Het college heeft in haar programma beloofd daar eindelijk werk van te gaan maken. Alles staat klaar om te kunnen beginnen. Alleen ontbreekt het laatste puzzelstukje nog: het geld om het uit te voeren... En dat terwijl we de rijkste provincie van Nederland zijn!”

De SP-afdelingen langs de spoorlijn en de SP-Statenfractie zullen komende weken steunbetuigingen gaan inzamelen in de vorm van puzzelstukken. SP Statenlid Maurits Gemmink: “Deze zullen samen een puzzel vormen die aangeboden gaat worden aan het provinciebestuur. Het is aan de Gelderse politiek om het laatste puzzelstukje toe te voegen zodat de drukste regionale lijn van het land weer gaat sporen!”

23 juni vanaf 16:30 uur zal SP Winterswijk actie voeren bij het station. U zet toch ook een handtekening voor dubbelspoor?

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier