h

Crisis in de ziekenhuisfusie

7 mei 2020

Crisis in de ziekenhuisfusie

De afgelopen weken heeft het bestuur en de Raad van Toezicht  van het SKB en het Slingeland ziekenhuis laten zien volstrekt incompetent te zijn om een goede ziekenhuiszorg te garanderen.

De artsen en verschillende afdelingen hebben het vertrouwen opgezegd in het bestuur en de Raad van Toezicht, en de interim directeur Folters heeft de pijp aan Maarten gegeven.

Inmiddels heeft de SP 2e kamerfractie kamervragen gesteld aan Minister Van Rijn over de ontstane crisis en onzekere situatie voor personeel en Patiënten van zowel SKB als SZ. 

Ook in het vakblad voor de artsen in Nederland, Medischcontact, is het nieuws doorgedrongen dat er sprake is van een crisis in deze fusie.

https://www.medischcontact.nl/opinie/blogs-columns/blog/crisis-in-de-achterhoek-.htm

Tijd om te stoppen met de fusie en de ziekenhuizen weer als twee zelfstandige en volwaardige ziekenhuizen te laten functioneren.

Het SKB is een gevoelig ziekenhuis is waar acute verloskunde en kindergeneeskunde en zeker een IC (zeker nu) niet kunnen worden gemist.

 Menzis laat zich hier zien als klassiek voorbeeld van een zorgverzekeraar die een groot voorstander is van schaalvergroting en concentratie van ziekenhuiszorg. Ruben Wenselaar, voorzitter van de raad van bestuur, vindt het een slechte zaak als SKB op eigen houtje verder zou gaan. Wat moet je met zo een zorgverzekeraar, denkt menig verzekerde, die zich niks gelegen laat liggen aan de behoefte tot behoud van het ziekenhuis om de hoek in Winterswijk. 

Tijd voor actie tegen Menzis?

Reactie toevoegen

U bent hier