h

actie wonen in Oost Gelderland

1 februari 2020

actie wonen in Oost Gelderland

Foto: SP

In Nederland ontstaat een steeds grotere nood aan betaalbare woningen. Ook in de Achterhoek is er een groot tekort aan betaalbare woningen en vooral sociale huurwoningen.

De SP in de regio Achterhoek maakt zich al jaren sterk voor dit thema. In Winterswijk is er nauwelijks aanbod voor starters op d ewoningmart die niet kunnen kopen en de staat  van onderhoud van de huurwoningen wordt steeds zorgwekkender.

Als we dan moeten constateren dat door het beleid vanuit Den Haag door VVD, CDA, D'66 en ChristenUnie de huuropbrengst van de sociale huurwoningen bij de woningbouwverenigingen voor een groot deel naar Den Haag gaan in de vorm van belastingen (3 tot 4 maanden huur gaan direct als belasting naar het rijk) dan moet er iets gebeuren.

De SP is afgelopen zaterdag begonnen aan een estafette actie door de Achterhoek om bij mensen te gaan vragen naar de ervaringen en daarmee druk te gaan zetten op gemeentes en woningbouwverenigingen in de regio.

De aftrap was in Eibergen, waar we met de afdeling Berkelland een boeiende wijk bezocht hebben en veel mensen gesproken hebben met vele klachten rondom woning, huur en de staat van de wijk.

De komende maanden gaan we de Achterhoek door met elkaar.

Samen staan we sterk

Reactie toevoegen

U bent hier