h

SP Winterswijk wenst u fijne Kerstdagen

24 december 2019

SP Winterswijk wenst u fijne Kerstdagen

Foto: SP

Zo aan het einde van het jaar is het altijd tijd voor overdenking en reflectie, maar ook voor het maken van mooie plannen voor het nieuwe jaar.

Na jaren in de raad aanwezig te zijn geweest, was 2019 het eerste volledige jaar zonder raadsdeelname. Dit betekende echter niet dat we minder actief waren. We hebben veel acties gehouden en ondersteund, de acties van de Actiegroep Behoud Kleiput bijvoorbeeld, maar ook de grote gezamenlijke actie van alle Winterswijkse partijen voor het behoud van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

2019 was een jaar van opbouwen. Met een  nieuw bestuur en een aantal enthousiaste mensen zijn we de afdeling aan het omvormen tot een afdeling die er de komende jaren weer toe doet. Vooral veel achter de schermen, maar volledig gericht op het opnieuw deelnemen aan de verkiezingen in 2022. Dit alles in een veranderende Socialistische Partij, die vanuit de kernwaarden; Gelijkwaardigheid, Menselijke waardigheid en Solidariteit bezig is nieuwe sociale ideeën weer te geven naar de toekomst.

2019 staat ook voor blijvende aandacht voor milieuterreur. De gemeente Winterswijk gaat met de kleiput nog steeds tegen veel regels in en blijft doorstorten met grond vol PFAS en zonder rekening te houden met landelijke stikstofregels, zonder dat de gemeenteraad dit ogenschijnlijk iets kan interesseren. 2020 zal voor de SP een jaar gaan worden van verder opbouw en het zeer kritisch volgen van ons gemeentebestuur. Dit is nu belangrijker dan ooit. Zeker bij het ontbreken van degelijke oppositie en linkse partijen die het plush belangrijker vinden dan hun uitgangspunten.

Wij als SP Winterswijk hopen u in 2020 weer vaker te mogen ontmoeten en samen met te werken aan een Winterswijk waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit weer prioriteit worden in plaats van de economische belangen.

Voor nu wensen we u Prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2020.

Reactie toevoegen

U bent hier