h

SP staat weer voor behoud SKB

2 december 2019

SP staat weer voor behoud SKB

Foto: René Wevers

Afgelopen dagen werd de Oost-Achterhoek onaangenaam verrast door de mededeling van de raad van bestuur dat er een aantal afdelingen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaan sluiten en zullen worden overgeheveld naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem.

Nu begrijpen we dat er in Doetinchem een volwaardig ziekenhuis moet blijven bestaan, dat het gebouw waar ze nu in gehuisvest zijn niet meer voldoet, maar om nu een nieuw gebouw te bekostigen door het ziekenhuis in Winterswijk te slopen kan voor de SP absoluut niet.

De SP staan voor een volwaardig ziekenhuis. Volwaardige medische zorg in de Oost Achterhoek, met een Intensive Care voor die patiënten die we zeker niet naar ver weg moeten gaan, een afdeling verloskunde voor vrouwen en baby’s die dicht bij hun geliefden willen bevallen en geboren willen worden en een kinderafdeling voor kinderen die dicht bij papa en mama beter willen worden.

Geen uren reistijd om bij je kind te kunnen zijn, geen uur in de auto met pijnlijke weeën voordat je een gynaecoloog aan je bed hebt en geen uur in de ambulance omdat die hartmonitor niet meer in Winterswijk aanwezig is.

In 2012 werden we voor gek versleten toen we, samen met Winterswijks Belang, meldden dat dit te gebeuren stond.

Nee werd er geroepen, die fusie is nodig om de zorg hier te houden. Zie wat er van komt.

Belangrijk is nu dat we in tegenstelling tot 2012 eensgezind strijden voor ons SKB.

Reactie toevoegen

U bent hier