h

SP start petitie Kleiput

11 oktober 2018

SP start petitie Kleiput

Foto: J Rensen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Winterswijk heeft op 17 juli j.l besloten om 200.000 m3 vervuilde industriegrond te gaan storten in de natuur.

De Kleiput aan de Driemarkweg is een plas met een door de jaren heen ontstane hoge natuurlijke waarde met veel biodiversiteit.

Op een ondemocratische wijze, waarbij het plan verstopt zat in een grote gebiedsvisie, waarbij de inspraak in de zomervakantie moest plaatsvinden en waarbij geen noemenswaardig contact is geweest met de directe omwonenden is dit plan af getikt.

Bijzonder is dat het door de wethouder besloten mag worden omdat het etiket “natuurontwikkeling” er aan is gehangen, om er €3.000.000,- aan te verdienen en op een eenvoudige manier van de vervuilde grond af te komen.

Er is inmiddels ook al een partij vervuilde grond van de buurgemeente Aalten geregeld om het tekort aan vervuilde grond aan te vullen . Hier zit o.a. de Japanse duizendknoop in, een woekerplant die alles overwoekerd en daarom behandeld moet worden als groot milieuprobleem. Hoezo natuurontwikkeling.

Natuur ontwikkelen tot natuur door er vervuilde industriegrond in te gooien? NEE

Met deze petitie willen we:

  • de verondieping van de kleiput weer op de politieke agenda krijgen.
  • Omwonenden weer een stem geven
  • Dit onzalige plan de prullenbak in laten verdwijnen.

Teken nu de petitie

Reactie toevoegen

U bent hier