h

SP Winterswijk doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018

10 januari 2018

SP Winterswijk doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018

De SP afdeling Winterswijk heeft besloten om af te zien van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Als fractie en als bestuur hebben we helaas moeten besluiten om niet deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

De afgelopen jaren hebben we als SP steeds meer moeite gekregen om dat waar we goed in zijn, het werken in de buurten, de contacten op straat en de acties die we voeren om aandacht te vragen voor problemen in de samenleving goed vorm te geven. Leden die steeds drukker werden, gezondheidsproblemen bij leden en de drukke agenda van de raads-, commissie- en bestuursleden maakten dat we steeds minder tijd hadden om alles goed te doen.

De SP in Winterswijk kiest er daarom voor om terug te gaan naar de basis en er voor te zorgen dat wat we doen als afdeling ook goed gedaan kan worden. De afdeling Winterswijk is sterk, we hebben actieve mensen die hart hebben voor de socialistische waarden.

Des te pijnlijker is het om een deel van de politiek tijdelijk los te moeten laten. Na 8 jaar in de raad aanwezig geweest te zijn, waarbij er op geheel eigen wijze oppositie gevoerd werd, heeft de fractievoorzitter Jeroen Rensen door een verandering in zijn werkzaamheden buiten de politiek moeten besluiten het stokje als fractievoorzitter neer te leggen. Doordat andere kandidaten om uiteenlopende redenen zich niet voor de volle vier jaar konden vastleggen heeft de SP fractie besloten om vanaf maart de politiek weer naar de mensen te  brengen.

De SP zal dan ook zeker niet verdwijnen uit de Winterswijkse politiek. Van oorsprong ligt de kracht van de SP in het onderzoeken van knelpunten in de maatschappij en dit naar de politiek brengen. “De komende vier jaren zal de SP in Winterswijk weer nadrukkelijk in de buurten en op straat te vinden zijn, iets waar we de afgelopen jaren te weinig tijd voor hebben kunnen vrijmaken. Daarnaast zal de SP ook de politieke arena opzoeken waar dit nodig is en zal de Winterswijkse politiek regelmatig van ons blijven horen”, aldus Dhr. Rensen.

Reacties

Ik ga dit jaar voor het eerst in mijn leven niet stemmen.Ik heb geen enkel vertrouwen in de huidige politiek die in mijn ogen veel te ver van de burger af staat. Het moet van mijn hart dat ik sinds ik in Lievelde woon nog zelden een gemeente meegemaakt heb waar zo op een minachtende manier met mensen wordt omgegaan als in de gemeente Oost Gelre het geval is. Ik kan haast niet wachten totdat de verhuizing rond is en ik hier weg kan. Ik word met mijn 64 jaar te oud om mij nog langer te ergeren aan de wijze waarop hier met elkaar wordt omgesprongen. Mijn menig mag gerust openbaar gemaakt worden met desnoods mijn naam erbij.

Reactie toevoegen

U bent hier