h

SP solidair met Groningen

19 januari 2018

SP solidair met Groningen

Foto: SP

Zeker 10.000 mensen liepen vrijdagavond 19 januari mee in een fakkeltocht tegen de gaswinning in Groningen. Voor ons als SP Winterswijk was het niet mogelijk om mee te lopen in deze tocht, maar dat weerhield ons er niet van een solidariteitsactie te houden. De fakkeltocht werd georganiseerd naar aanleiding van de aardbeving in Zeerijp van vorige week. Toen vond in de provincie Groningen de zwaarste aardbeving plaats sinds 2012. De aardbeving had een magnitude van 3,4, dit is uitzonderlijk hoog voor de provincie. Tijd voor ingrijpen in de gaswinning.

Op de markt van Winterswijk hebben we een solidariteit foto gemaakt en gedeeld met de fakkeltocht lopers in Groningen als steun in de rug. Zo hebben we aandacht gevraagd voor de bodem in Nederland en dit leverde veel reacties op van het winkelend publiek.

Dat de actie overgekomen is bleek uit de toespraak van SP 2e kamerlid Sandra Beckerman die Winterswijk bedankte voor de steun.

Het geologisch vraagstuk is niet nieuw voor de SP in Winterswijk. Dit wisten we al na de acties rondom schaliegas en rondom de problemen van olielekkage bij het Amtsvenn net over de grens in Duitsland. Ook de dreigende problemen in ons gebied rondom grondverzakkingen door de gaswinning heeft onze aandacht en wij houden u daarvan op de hoogte.

 

 

Reacties

Namens Loppersum bedankt!

Reactie toevoegen

U bent hier