h

SP Winterswijk in actie voor de medewerkers van Philips Winterswijk

26 juni 2017

SP Winterswijk in actie voor de medewerkers van Philips Winterswijk

Foto: SP

Vanmorgen vanaf 6:00 uur (maandag 26 juni) heeft SP Winterswijk actie gevoerd voor de medewerkers van Philips Winterswijk die met massa ontslag bedreigd worden. 

Foto: SP

We stonden aan de poort om ze een hart onder de riem te steken en een presentje in de vorm van werkhandschoenen aan te bieden. Vele reacties volgden uiteenlopend van gelukkig dat jullie er voor ons zijn tot een leidinggevende die het maar belachelijk vond dat we er stonden. Wat bewijst waarom we er moesten staan.. 

Foto: SP

Wij vinden het namelijk onbestaanbaar dat Philips een zogenaamd familiebedrijf cijfertjes boven mensen stelt. De mens is geen margecijfer. 

Er is namelijk werk genoeg, de productie draait op volle toeren maar nog is de directie niet tevreden. Weer gaat er werk uit de Achterhoek verdwijnen. In een toch al krimpgebied een grote slag voor de werkgelegenheid. 

Als SP Winterswijk maken wij ons daar grote zorgen hierover. 

Foto: SP

Ook horen wij dat werknemers zijn overdonderd door het nieuws en niet eens mogen praten. Wat zijn dat voor middeleeuwse praktijken van scholtenboer en horige? Die tijd hebben wij toch achter ons gelaten? 

SP Winterswijk ondersteunt de mensen in deze strijd voor behoud van hun banen. Personeel is het grootste goed van een bedrijf. Het past niet daar zo respectloos mee om te gaan. 

U bent hier