h

Groei voor SP in Winterswijk en Oost Gelre

16 maart 2017

Groei voor SP in Winterswijk en Oost Gelre

Foto: SP

Weken van campagne voeren voor de SP in Lichtenvoorde, Groenlo en Winterswijk hebben wel degelijk zin gehad. 

Winterswijk

Foto: SP

De SP in Winterswijk is gegroeid van 11,3% in 2012 naar 11,8% nu. En doordat de opkomst ook is gestegen van 74,8% naar 81,8% nu betekent dit niet alleen procentueel groei maar absoluut in aantal stemmen.

We zijn op dit moment de 4e partij in Winterswijk en de grootste op links. Een resultaat om trots op te zijn.

Oost-Gelre

Foto: SP

Ook in Oost Gelre hebben we een mooi resultaat geboekt, ook hier groei, van 10,1% in 2012 naar 10,8% nu. En door de grotere opkomst dan de vorige verkiezingen, van 75,8% naar 84,6% ook hier dus een groei van niet alleen procentueel maar ook absoluut in aantal stemmen.

Op dit moment zijn we in Oost-Gelre de 4e partij en de grootste op links.

Landelijk

Foto: SP

Landelijk zijn de prognoses na 98% van de stemmen geteld dat we helaas 1 zetel zakken van 15 in 2012 naar 14 nu, maar dit is nog niet zeker aangezien nog niet alles is geteld en ook de restzetel nog verdeeld moet worden.

Het is jammer dat we landelijk niet echt hebben kunnen profiteren toch kunnen we zeggen dat we in onze afdeling het goed hebben gedaan. Trots op onze afdeling en de vrijwilligers die vele uren in plakken, flyeren en praten met mensen gestoken hebben.

 

 

Dit sterkt ons als afdeling in onze weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. En daar kunnen wij uiteraard nog hulp bij gebruiken. Meld u aan en wordt lid! En wilt u meehelpen en actief worden in onze afdeling? Stuur een mail naar winterswijk@sp.nl en we nemen contact met u op.

U bent hier