h

Tolkamp Keukens sociaalste ondernemer van Winterswijk 2016

1 mei 2016

Tolkamp Keukens sociaalste ondernemer van Winterswijk 2016

Foto: SP

Zondag 1 mei, heeft een delegatie van SP Winterswijk onder aanvoering van afdelingsvoorzitter Mos Meijler de oorkonde sociaalste ondernemer 2016 uitgereikt aan Tolkamp Keukens aan de Europalaan te Winterswijk.

Directeur Erik Grevers nam de oorkonde en het bijhorende “fusken dahliassen” in ontvangst. Er was een grote menigte op de uitreiking afgekomen. Erik werd ondersteund door enkele van zijn medewerkers maar ook mensen van het AZC en koks die meegeholpen hebben de dag voor vluchtelingen van 20 maart jl. te helpen organiseren.

Erik; “de dag was heel gauw georganiseerd. We werden getriggerd door een facebook bericht en toen is het balletje gaan rollen. Met hulp van mensen van het AZC zelf hebben we een kookdag georganiseerd. Er waren gerechten uit de landen van herkomst van de mensen maar ook de Hollandse pot. De dag kon dan ook als zeer geslaagd worden beschouwd. En voor herhaling vatbaar!”

Mos legt uit hoe de stemming verlopen is. “Mensen kunnen ondernemers nomineren, hier wordt door het bestuur van de SP Winterswijk begin april 3 bedrijven uit gekozen om genomineerd te zijn, waarna een stemming op de website waar iedereen aan kan deelnemen de winnaar bepaalt.”

Rob van de Wardt (organisatiesecretaris): “meer dan 500 mensen hebben dit jaar de moeite genomen om een stem uit te brengen. Met Tolkamp dit jaar als winnaar.”

Mos: “ook dit jaar is de prijs wederom goed terecht gekomen, bij een ondernemer die het hart op de goede plaats heeft zitten en die aandacht schenkt aan wat er om hem of haar heen gebeurt in de maatschappij.”

Jeroen Rensen (fractievoorzitter) vult aan: “ook de andere 2 genomineerden hadden de prijs verdient, ze zijn het helaas voor hen net niet geworden”

Mos: “De andere genomineerden Norbert Olthof & Stef de Heer, initiatiefnemer en sponsor van de Nina stichting en schouwburg de Storm hadden het zeker ook mogen worden”

Rob vervolgt: “deze prijs kent geen verliezers, en volgend jaar hebben ze uiteraard weer een kans”

U bent hier