h

Kruising levensgevaarlijk

25 juni 2015

Kruising levensgevaarlijk

Foto: Google Maps

De kruising Bataafseweg / Steengroeveweg wordt al jaren lang als onveilig ervaren. Vooral fietsers zijn hier van de dupe. Meerdere aanrijdingen met letsel hebben daar plaats gevonden. Ook de bijna ongelukken waren er in een nog veel groter aantal.

Er zijn aanpassingen gedaan op de kruising, in een poging het veiliger te maken. Deze aanpassingen werken niet. Automobilisten presteren het nog steeds om met hoge snelheid over de kruising te racen. Dit doen ze uit al de vier richtingen.

Buurtvereniging “Vossevelds belang” heeft al een dik dossier verzameld met brief wisselingen tussen gemeente ambtenaren en de vereniging. Vanaf 2008 houd de vereniging zich hier mee bezig. Drie jaar geleden was de maat al vol voor de buurt. Er is toen een protest actie gehouden op de kruising samen met de plaatselijke SP.

De gemeente heeft toen weer eens een blik geworpen op de kruising. Daar is het tot nu toe bij gebleven. Met als gevolg dat een paar weken geleden een van de actievoerders op de kruising slachtoffer werd van een aanrijding.

De buurt en de SP willen nu zo snel mogelijk een snelheid remmende maatregel. Dit kan bijvoorbeeld door een hoge drempel met een dusdanige omvang dat een grote vrachtwagen van en naar de steengroeve er wel zonder problemen over heen kan. Bij een te korte drempel komt een vrachtwagen klem te zitten met het onderstel.

U bent hier