h

Spakenburgse Visspecialist Yvonne en Richard sociaalste ondernemer van Winterswijk

1 mei 2015

Spakenburgse Visspecialist Yvonne en Richard sociaalste ondernemer van Winterswijk

Foto: SP

Vandaag, 1 mei, hebben fractievoorzitter Jeroen Rensen en afdelingsvoorzitter Mos Meijler de oorkonde sociaalste ondernemer 2015 uitgereikt aan Spakenburgse Visspecialist Yvonne  en Richard met verschillende standplaatsen in Winterswijk.

Richard en Yvonne Lentelink waren totaal verrast dat ze hadden gewonnen. “Het is al een grote eer dat je genomineerd bent en dat je dan mag winnen is echt een kroon op ons werk” aldus Richard.

Foto: SP

De nominatie hadden Yvonne en Richard te danken aan het feit dat ze zich beide sterk inzetten voor de stichting Mannen voor Kika waar Richard voorzitter van is

Wat doet deze stichting?  Richard: “Het is een stichting die als algemeen doel heeft het werven van sponsors en donaties en het houden van acties en evenementen waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan kinderen met kanker en de zeven kinderkanker centra in Nederland.” Richard vervolgt: “helaas is het nog steeds zo dat 25% van de kinderen met kanker overlijdt en wij zetten ons in om te proberen donaties binnen te krijgen voor onderzoek naar genezing maar tevens ook voor acties om kinderen met kanker een dag te kunnen laten genieten, het realiseren van ontspanningsruimtes of een dag of weekend weg met de familie.. Iets wat ook erg belangrijk is.

Foto: SP
Jeroen, Richard, Yvonne en Mos

Mos: “ook dit jaar is de prijs wederom goed terecht gekomen, bij een ondernemer die het hart op de goede plaats heeft zitten en die aandacht schenkt aan wat er om hem of haar heen gebeurt in de maatschappij.

Jeroen: “ook de andere 2 ondernemers hadden de prijs verdient, ze zijn het helaas voor hen net niet geworden”

Mos: “De andere genomineerden Glazenwasserix, initiatiefnemer voor het broodfonds in Winterswijk en Bijzonder Gewoon die zich inzet voor het betrekken van verstandelijk beperkten in de dagelijkse dingen hadden het zeker ook mogen worden”

Rensen vervolgt: “deze prijs kent geen verliezers, en volgend jaar hebben ze uiteraard weer een kans”

U bent hier