h

SP niet in coalitie Gelderland

4 april 2015

SP niet in coalitie Gelderland

De SP is teleurgesteld over de keuze van CDA, VVD en D66 om door te gaan met de huidige coalitie en om niet te kiezen voor een coalitie met de SP. De variant met de SP had meer steun in de Staten en zou meer recht doen aan de verkiezingsuitslag. De SP won een zetel en haalde veel meer stemmen dan de PvdA die ook nog eens zwaar verloor. De vierde partij in de staten wordt nu overgeslagen.

Fractievoorzitter Van Kaathoven: 'Aan ons heeft het niet gelegen. De SP wil graag regeren in Gelderland, maar krijgt die kans nu niet. Wij waren en zijn ervan overtuigd dat als de vier partijen om tafel waren gaan zitten er een mooi akkoord was uitgekomen voor Gelderland en de Gelderlanders. We hadden deze stap graag gezet. Nu voor een andere coalitie gekozen is, wensen we deze alle succes. De SP zal vanuit de oppositie blijven komen met ideeën voor een mooier, beter en 100 procent sociaal Gelderland.'

U bent hier