h

Zorgseminar in Oeding

28 januari 2015

Zorgseminar in Oeding

Foto: SP

Afgelopen vrijdagavond samen met Die Linke in Oeding.

Foto: SP / Kathrin Vogler Bundestag Abgeortnete
Kathrin Vogler, Bundestag abgeortnete (Duits 2e kamer lid), was er om over het thema de zorg, welke overeenkomsten zijn er en welke verschillen, te praten. Hoe wij samen de zorg weer sociaal kunnen laten zijn voor alle mensen niet alleen voor de welgestelden.

Foto: SP / Simone Kamminga

Het waren levendige discussies en onze Duitse buren konden veel niet geloven dat het zo was veranderd in Nederland. In Duitsland dacht men altijd dat het in Nederland het paradijs van zorgvriendelijkheid was. De veel gehoorde opmerking ik ben van mijn stoel gevallen ik dacht altijd in Nederland zorgen ze wel goed voor hun mensen. Nu maak ik mij zorgen dat het bij ons ook nog veel slechter zal worden.

Foto: SP

Want ook in Duitsland zijn veel problemen in de zorg. Veel mensen kunnen daar hun verzekering niet betalen aangezien het daar minimaal 23% van je inkomen bedraagt ook al zit je in het "ziekenfonds" bij een inkomen vanaf € 5000,- mag je naar de "Privat Kasse" en dan telt nog steeds een eigen bijdrage maar die is vele male minder dan voor de minder verdienende....

Foto: SP

Dus tijd om de koppen eens bij elkaar te steken en te kijken wat en hoe daar verandering in te brengen! Op naar een sociale gezondheidszorg!! Al zeg ik het zelf een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!!

(geschreven door Simone Kamminga, raadslid SP Winterswijk)

Foto: SP

U bent hier