h

SP ROEPT OP TOT PROTEST BIJ ‘AFBRAAKTOUR’ VAN RIJN

26 september 2014

SP ROEPT OP TOT PROTEST BIJ ‘AFBRAAKTOUR’ VAN RIJN

De SP in de regio’s Twente en Achterhoek organiseert op 1 oktober een protest bij de tour die Staatssecretaris van Rijn door het land maakt en waarbij hij dan Hengelo ov aandoet om met wethouders uit de regio te spreken over de uitvoering van zijn beleid. Ze roept betrokken organisaties en mensen die de afbraak van de zorg vrezen om die dag om 9.00 uur mee te doen in het protest bij aankomst van van Rijn voor het stadhuis in Hengelo (Brug. Jansenplein 1).
Deze Staatssecretaris is verantwoordelijk voor de bezuinigingen op de Jeugdzorg, de Thuiszorg, taken die per 1 januari door gemeenten moeten worden uitgevoerd. Ook is hij verantwoordelijk voor het sluiten van 800 verzorgingshuizen in het hele land.

In alle gemeenten is groeiende onrust en bezorgdheid over de verslechtering van de zorg, het ontslag van personeel in de thuiszorg en de jeugdzorg. Verschillende instanties pleiten voor het uitstel van de invoering omdat ouderen en kinderen de rekening gepresenteerd krijgen van geen of minder zorg te krijgen. De SP spreekt daarom ook over een ‘afbraaktour’ van van Rijn.

De Staatssecretaris zelf heeft deze tour door het land georganiseerd om ‘mooie voorbeelden’ te horen van een aantal vooraf geselecteerde wethouders. Ook wil hij van zijn tour een filmpje maken ter promotie van zijn beleid.

Mos Meijler, afdelingsvoorzitter afdeling Winterswijk vindt het daarom nodig om de Staatssecretaris in plaats van mooie verhaaltjes de realiteit te laten zien van de mening van veel mensen in Nederland: “Wij  krijgen nu al dagelijks veel berichten van ouderen en ouders van kinderen, die gehoord hebben dat de zorg voor hen of hun kind zal wegvallen. En de organisatie van de jeugdzorg door gemeenten lijkt op een grote chaos. Tienduizenden mensen tekenden de kaartenactie tegen sluiting van verzorgingshuizen. Dat zijn de feiten die wij de staatssecretaris willen laten zien.”

U bent hier