h

GOLS Station

28 maart 2014

GOLS Station

Ons komen de afgelopen dagen verontrustende geluiden ter oren. Er dreigt weer een stukje cultureel erfgoed van Winterswijk te verdwijnen.

In het karakteristieke stationsgebouw van de oude GOLS spoorlijn worden, met subsidie van zowel gemeente als provincie, een aantal appartementen gerealiseerd.

Dit heeft gevolgen voor de modelspoorbaan van de vereniging GOLS moet worden gesloopt en wat nog te redden is moet ergens in depot tot het plan rondom het nieuw te realiseren Transit Oost gerealiseerd is. Men verwacht dat daar de modelbaan weer aan het publiek getoond kunnen worden.

De modelspoorbaan waar in de loop van bijna 30 jaar een heleboel enthousiaste spoor liefhebbers hun ziel en zaligheid hebben gelegd om een historisch correct beeld te geven van d espoorwegen in Winterswijk.

Vanwege de directe betrokkenheid van de gemeente heeft de SP fractie een aantal vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

  • Is B&W op de hoogte van het bestaan van de speciale modelspoorbaan in het GOLS station?
  • Wat zijn de afspraken met de eigenaresse op dit moment?
  • Wat zijn de afspraken met de betreffende vereniging op dit moment?
  • Wanneer wordt er werk gemaakt van de Transit Oost?
  • Kan er door de gemeente meegedacht worden naar een oplossing, zodat het werk van bijna 30 jaar door verenigingsleden niet verloren gaat voor hen en voor het publiek?

U bent hier