h

Emile Roemer bezoekt Winterswijk; een impressie

9 februari 2014

Emile Roemer bezoekt Winterswijk; een impressie

Rond 15 uur, iets verlaat, kwam Emile Roemer vergezeld door Peter de Vos en Daniël de Wit aan in Winterswijk bij de brandweerkazerne. Daar voegden zij zich bij de plaatselijke afvaardiging van SP Winterswijk; Jeroen Rensen (onze lijsttrekker), Ellen de Leeuw (huidig fractievoorzitter) en Mos Meijler (afdelingsvoorzitter).

De ontvangst door de plaatselijke brandweer, allen vrijwilligers, was allerhartelijkst.

De presentatie door de brandweer was zeer indrukwekkend, het maakte duidelijk waarom er niet meer verder bezuinigd kan en mag worden op de brandweer zonder burgers in gevaar te brengen.

Het liet ook zien wat een knappe prestatie de brandweer op dit moment volbrengt met de middelen die ze nu hebben. Hoe ze meedenken om na de al gedane bezuinigingen (ruim een derde gekort ) toch de bezetting op peil te houden. Ook de belangrijkheid van waterwagens; brandpalen in het buitengebied voldoen niet, zijn dichtgeslibd want aan het eind van de watervoorziening. Dus deze moeten behouden blijven volgens het korps.

De aanrijtijden kunnen met moeite worden gehaald en soms ook niet. Niet dat de brandweer en andere hulpdiensten daar zelf iets aan kan doen, het is de afstand die men moet overbruggen die maakt dat ze het soms niet kunnen halen om binnen de norm aanwezig te zijn. En dat brengt risico’s mee voor zowel burgers als de medewerkers van de hulpdiensten zelf.

Emile had nog de vraag wat hij mee kon nemen naar “Den Haag”. Het antwoord dat men niet alleen moet kijken naar inwonertal maar ook naar uitgestrektheid van het gebied als het aankomt op toekennen van de hoeveelheid brandweerwagens en waterwagens.

Na een korte rondleiding was het tijd om te gaan, om nog even het centrum in te gaan voor een bezoek aan de kraam die klaarstond en waar veel van onze mensen te vinden waren.

De Eierjongens stonden klaar om Emile en de rij mensen die stonden te wachten te verblijden met muziek.

Emile had een luisterend oor voor iedereen en danste er zelfs even op los met onze eigen Simone.

Rond half 5 ging Emile weer huiswaarts na ons uiteraard nog succes met onze verdere campagne te wensen.

Onze 2 lijsttrekkers samen op de foto

Mede mogelijk gemaakt door een goed stel

Campagne voor de GR 2014 is begonnen, we gaan er tegenaan.

Hieronder kunt ook de mooie reportage zien die omroep CW.nl heeft gemaakt

copyright video Omroep CW.nl

copyright foto's Omroep CW, Simone Kamminga, Bonne van der Hoek, Mos Meijler, Ellen de Leeuw, Raymond van der Laan, Lisette Bouwman

 

U bent hier