h

SP Organiseert opnieuw Dag voor MKB Ondernemers

30 oktober 2013

SP Organiseert opnieuw Dag voor MKB Ondernemers

Na het succes van de eerste MKB dag van maart vorig jaar organiseert de SP op maandag 11 november opnieuw een dag voor MKB-ondernemers. De bijeenkomst is dit jaar nog groter van opzet en zal daarom plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Dennis de Jong (rechts) in gesprek met ondernemers op MKB-dag 2012

SP-Europarlementariër Dennis de Jong: ‘De voorzitter van MKB-Nederland zal mij aan een kruisverhoor onderwerpen en de punten aflopen waar het MKB in 2009, voorafgaand aan de Europese verkiezingen, aandacht voor vroeg, om te kijken wat wij daar mee hebben gedaan. Niet voor niets heet de bijeenkomst: Even afrekenen?

Ondernemers krijgen tijdens deze dag volop de kans om zich uit te spreken over zaken waar zij mee zitten. We zijn blij met alle concrete voorstellen voor het oplossen van de problemen. De uitkomsten van de bijeenkomst dienen ook als inspiratie voor ons verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van mei volgend jaar.’

Maar niet alleen Europa komt aan bod, ook Nederlandse problemen bij ondernemers zullen de revue passeren in de speciale sessie onder leiding van Sharon Gesthuizen, SP-Tweede Kamerlid. Gesthuizen:‘De bedoeling van deze dag is om met ondernemers te praten over de concrete problemen waar ondernemers tegen aanlopen. Doet de Nederlandse overheid of Europa te weinig of misschien juist teveel op bepaalde punten? Ik verwacht dat er heel veel verschillende onderwerpen aan bod komen, van acquisitiefraude tot de positie van zzp’ers.’

Zowel SP-leider Emile Roemer als voorzitter van MKB Nederland Michaël van Straalen zullen de gehele dag aanwezig zijn. Roemer: ‘Het MKB is ontzettend belangrijk voor de werkgelegenheid in Nederland en Europa. Maatregelen die door deze regering genomen worden werken tot nu toe alleen maar averechts. Ik kom graag naar de ondernemers luisteren en met hen praten over echte oplossingen.’

U bent hier