h

Meldpunt Thuiszorg

3 oktober 2013

Meldpunt Thuiszorg

SP Winterswijk start een meldpunt voor thuiszorgmedewerkers en WMO-cliënten. Aanleiding is het ontslag van honderden thuiszorgmedewerkers in de Achterhoek als gevolg van de kabinetsplannen om de thuiszorg in 2015 af te schaffen.

De gevolgen zijn nu al merkbaar. Per 1 januari 2014 hebben 300 mensen het contract niet verlengd gekregen en staan 800 mensen op straat. Sterker nog: daar waar een vast contract in het verschiet lag betekent het nu voor de meesten een onzekere toekomst. SP Winterswijk steunt de acties die door de ABVAKABO zijn in gezet.

Wij krijgen signalen dat de gemeenten gebruikers van huishoudelijke verzorging opnieuw indiceren en zonder uitleg en overleg hun vertrouwde hulp weghalen en een Alfahulp teruggeven, dit mag niet. Als de gebruiker zorg in natura ontvangt, mag er geen Alfahulp worden ingezet. Alfahulp mag alleen bij PGB. Ook zeggen gemeenten dat er bij herindicatie direct een andere zorgaanbieder moet komen. Ook dit is niet waar. De gebruiker mag sowieso tot 31 december 2013 zijn/haar vertrouwde hulp houden.

Wij hebben daarom een meldpunt geopend om snel een beeld te krijgen hoe vaak dit gebeurt en of het al gebeurd is in Winterswijk. Daarom vragen wij U ook om dergelijke situaties te melden via het invulformulier.

Zowel van thuiszorgmedewerkers als zorgontvangers ontvangen wij graag reacties. 

Mocht het melden niet lukken via internet of heeft u liever persoonlijk contact, kunt u contact opnemen met Ellen de Leeuw, fractievoorzitter van de SP Winterswijk, telefoonnummer 06 22 899 288 

Uiteraard wordt uw melding vertrouwelijk behandeld. 

 

U bent hier