h

Gezellige tijden?

18 oktober 2013

Gezellige tijden?

Nu heel Nederland zich druk maakt over wel of niet zwarte pieten bij de intocht van bijvoorbeeld een groene Sinterklaas, maken heel veel gezinnen zich druk over de “gezellige” maand die er weer aan staat te komen. Een maand, die altijd iets meer geld kost dan dat er eigenlijk is. Sinterklaas, Kerst en niet te vergeten als klapstuk Oud&Nieuw. De meeste gehoorde zin is toch wel: “je gunt je kinderen zo graag nog wat extra’s”. Maar dat extraatje is er echt niet meer bij. Het water staat bij sommigen al aan de lippen. Daarnaast moeten we constateren dat er wachtlijst ontstaat bij de voedselbank. Het zou zo fijn zijn als die voedselbanken helemaal niet nodig zouden zijn. Dat iedereen genoeg inkomsten zou hebben om de dagelijkse boodschappen te doen en natuurlijk genoeg geld over voor die extraatjes in de december.

Rijst bij mij direct de vraag: “Hebben we die extraatjes echt nodig om die maand gezelliger te maken? Nee natuurlijk niet, het samenzijn zou genoeg moeten zijn met een kopje thee, maar met een chocolaatje erbij zou het net even iets anders zijn.

Denkt u daar eens aan als u de wekelijkse boodschappen doet, misschien is er bij u in de buurt nog wel iemand, die u dat chocolaatje gunt. Het woord participeren neem ik hierbij niet in de mond, maar een klein beetje meer sociale aandacht zou welkom zijn hier in het mooie Winterswijk.  Bij diverse supermarkten worden weer mooie acties georganiseerd. Ik herinner me december 2012 nog, pakketten voor de voedselbank. Die actie was groots opgezet en de opbrengst was ENORM! Misschien kunt u dit jaar zelf iets betekenen en uw eigen kerstpakket samenstellen? Het is maar een idee en ik weet zeker, dat u als gever net zoveel plezier ervan heeft als de ontvanger. Al lijkt het ietwat vroeg, maar ik wens u nu alvast een sociale decembermaand toe.

U bent hier