h

Bemiddelaar Borstlap ziet uitweg voor Sensire medewerkers

31 oktober 2013

Bemiddelaar Borstlap ziet uitweg voor Sensire medewerkers

Op 31 oktober werd onder grote belangstelling van Sensire-medewerkers een persconferentie door Drs. Hans Borstlap (lid Raad van State) gehouden. Borstlap is onafhankelijk waarnemer bij de aanbesteding van de thuiszorg in de Achterhoek. Hij vertelde de aanwezigen dat er, als Sensire en de gemeenten willen meewerken, een oplossing is voor het dreigende ontslag van 800 thuiszorg medewerkers.

Tijdens de persconferentie in Ruurlo maakte hij bekend dat TSN de vaste medewerkers van Sensire tegen gelijke arbeidsvoorwaarden wil overnemen. Daar zitten 2 voorwaarden aan. Sensire betaald een bedrag om de overname van werknemers te bekostigen. De gemeenten gaan een redelijk uurtarief betalen voor de medewerkers in de thuiszorg. De overheid betaald in 2014 de gemeenten net zoveel geld als voor vorig jaar. De gemeenten krijgen dus voldoende geld omdat te kunnen betalen.

Het gesprek met TSN en Sensire lijkt voorspoedig te verlopen. De achterhoekse gemeenten hebben de sleutel in handen. (Of staan met de rug tegen de muur) Het is aan hun om te beslissen of de 800 banen van Sensiremedewerkers behouden blijven of dat er opnieuw 800 Achterhoekers in deze slechte tijd de straat op worden gesmeten.

Op dit moment lijkt alleen wethouder van Doetinchem Jan Bart Wildschut zich te willen inzetten voor het behoud van de 800 arbeidsplaatsen. Misschien, met de verkiezingen op komst, verlaten de andere wethouders het "Kringetje van halsstarrige Achterhoekse Wethouders" en sluiten aan bij Doetinchem.

Gaanderens SP Statenlid Peter de Vos was ook aanwezig om de actievoerder een hard onder de riem te steken: "Er lijkt ruimte te komen. Het vaste smoesje van de Achterhoekse wethouders gaat straks niet meer op. Als de Sensire medewerker worden overgenomen door TSN ligt de bal volledig bij hun. Mochten ze beslissen om de Sensire medewerkers te laten ontslaan raken ze wat mij betreft elke vorm van geloofwaardigheid kwijt. Dat nemen de kiezers hun tijdens de komende verkiezingen niet in dank af!"

U bent hier