h

Tarieven huishoudelijke hulp

27 september 2013

Tarieven huishoudelijke hulp

In de raadsvergadering van bijna 2 weken terug heeft de Spfractie ingestemd met het vaststellen van de tarieven voor huishoudelijke hulp. Deze tarieven zijn vastgesteld volgens de nu geldende CAO voor verzorgenden (VVT). Maar, welke kwaliteitseisen stellen wij? Wat vinden wij belangrijk? Wanneer de raad slechts de tarieven vaststelt, zegt dat nog niet alles over de kwaliteit van de thuiszorg en de lokale invulling. Willen wij bijvoorbeeld als raad onze voorkeur uitspreken voor zoveel mogelijk één thuiszorgmedewerker per cliënt, of voor een passende beloning van de bestuurders van instellingen? Willen we wel of niet met alphahulp-constructies werken?
Dat zijn allemaal nog vragen die de komende maanden nog door de raad beantwoord zullen moeten worden aangaande de thuis- en jeugdzorg. Wij zien graag uw reacties aangaande deze zorg tegemoet en misschien tot ziens in de raadzaal, zodat u precies weet waarover wij vergaderen.
 
Ellen de Leeuw
Fractievoorzitter SP Winterswijk

Reactie toevoegen

U bent hier