h

Campagne nieuws NS Station

27 juni 2012

Campagne nieuws NS Station

Komende zaterdag 30 juni staat de SP-Winterswijk met de kraam bij het station om aandacht te vragen voor de komende verkiezingscampagne. Vanaf 10.00 uur zijn we aanwezig en gaan we ook de buurten in met onze laatste ZO-krant. Om 11.00 uur zal de fractie van de SP een taart aanbieden aan het aanwezige Syntus-personeel om ze een hart onder de riem te steken na de afgelopen onzekere tijd.

Door onjuiste aanbestedingen van leidinggevenden bij Syntus dreigde een groot financieel tekort. De SP is al vanaf het begin tegen aanbestedingen in het openbaar vervoer geweest en nu blijkt maar weer waar dit in de praktijk toe kan leiden.

Gevolg: Onzekere tijden bij Syntus personeel over hun toekomst. Tel daarbij op de moeilijke tijden die het personeel heeft gehad vanwege de slechte treinenloop tussen Winterswijk en Arnhem en je komt al gauw tot de conclusie dat het de laatste jaren niet echt leuk is geweest om bij Syntus te werken. Gelukkig, na jaren van aandacht voor de problemen, verloopt de dienstregeling tussen Winterswijk en Arnhem de laatste maanden goed en is er uiteindelijk veel verbeterd. Die verbetering mag zeker genoemd worden en is zeker een verbetering voor de bereikbaarheid van de Oost-Achterhoek.

Maar de financiële problemen van nu dreigen een volgend gevaar te worden. Hier heeft het personeel totaal geen invloed op en kan daar dan ook niets aan doen.

De eindverantwoordelijken moeten eindelijk eens hun verantwoordelijkheid nemen. Daarom wil de SP-Winterswijk het Syntus personeel een blijk van waardering geven en ze trakteren op een taart.

Wilt u erbij zijn: Kom dan zaterdag 30 juni om 11.00 uur naar het stationsgebouw.

U bent hier