h

SP Winterswijk en Ratums-Vossevelds Belang voeren actie voor veilige kruising Bataafseweg-steengroeveweg

1 april 2012

SP Winterswijk en Ratums-Vossevelds Belang voeren actie voor veilige kruising Bataafseweg-steengroeveweg

Zaterdag 7 april a.s. houden SP Winterswijk en Ratums-Vossevelds Belang een actie op de kruising Bataafseweg – Steengroeveweg om aandacht te vragen voor de onveilige situatie op de kruising.

In 2007 is er doormiddel van een burgerinitiatief aandacht gevraagd voor de gevaarlijke kruising, op dat moment waren er al 29 ongevallen geteld in 2 jaar tijd.

De gemeenteraad van Winterswijk heeft er destijds over gesproken en toenmalig Wethouder Kok deed de toezegging dat er een verkeerstafel aangelegd zou worden. Zo’n verkeerstafel is een structurele verhoging van de kruising, gemarkeerd op het wegdek, waardoor het verkeer afgeremd wordt. En daar zit nu het probleem.

De gemeente heeft een verkeerstafel neergelegd, dat was een mooi gebaar. De wijze waarop de verhoging is gerealiseerd werkt echter niet voldoende verkeersremmend. De verhoging verloopt te geleidelijk, waardoor het verkeer vanaf de Bataafseweg nog steeds zonder snelheid te verminderen de kruising over kan en dit gebeurt dan ook meerdere malen per dag.

Dit heeft grote gevolgen!

Automobilisten rijden zonder snelheid te verminderen een voorrangskruising op en er vinden daardoor nog steeds zware ongevallen plaats op deze kruising.

Zeker gezien de hoeveelheid en het soort verkeer moet er nu iets gebeuren!

Veel jonge fietsers richting de sportterreinen van V.V. Vosseveld en F.C. Trias worden vaak niet gezien. Door de omgeving van de weg ontstaat er volgens velen een tunnelvisie, waardoor ze snel over het hoofd gezien worden. Personeel van Sibelco Europe (steengroeve), personeel van bouwbedrijf Slotboom en vele buurtbewoners erkennen dit probleem. Veel doorgaand verkeer, waarvan veel verkeer van onze buren uit Duitsland, leggen een zware druk op dit gevaarlijke punt en het wachten is dan ook op het volgende zware ongeval.

Herkent u zich in dit probleem, kom dan op:

7 april a.s. om 10.15 uur
Kruising Bataafseweg – Steengroeveweg

en laat de wethouder zien dat hij in actie moet komen!

U bent hier