h

Actie kruispunt Bataafseweg - Kloetenseweg - Steengroeveweg

8 april 2012

Actie kruispunt Bataafseweg - Kloetenseweg - Steengroeveweg

Actie op kruispunt Afgelopen zaterdag 7 april hebben wij samen met de buurtbewoners actie gevoerd op het kruispunt Bataafseweg - Kloetenseweg - Steengroeveweg. Dit op uitnodiging van onze fractie en buurt- en belangenvereniging uit Vosseveld - Ratum.

De eerste actie voor een veiligere kruispunt is al bijna 20 jaar geleden en in 2007 werd er door middel van een burgerinitiatief weer aandacht gevraagd voor deze gevaarlijke oversteek. De actie van zaterdag werd mede ondersteund door de 2 voetbalverenigingen in de buurt en leden van het hippisch centrum. Ook de exploitant van de Steengroeve was aanwezig en onderschreef het belang van deze actie.

Als fractievoorzitter heb ik, geheel tegen de verkeersregels in, eens de proef op de som genomen; inderdaad, het kruispunt is gemakkelijk te nemen met een vaartje van 65 km per uur. Je merkt niet eens de huidige verkeersremmende maatregel op.

Actie op kruispunt spandoekVorig jaar om deze tijd is er een buurtbewoner aangereden op dit kruispunt en hij is voor zijn leven invalide. Er moet echt iets gedaan worden en de schijnveiligheid die er gecreëerd is door deze verkeerstafel zal veranderd moeten worden in echte veiligheid.

In de vergadering van de eerstvolgende Commissie Ruimte (11 april a.s.) zal er nogmaals aandacht gevraagd worden voor dit kruispunt door een vertegenwoordiging van de buurt en de SP Winterswijk zal hen daarbij ondersteunen.

U bent hier