h

SP Winterswijk daagt Zorgverzekeraar Menzis uit in actie SKB

23 februari 2012

SP Winterswijk daagt Zorgverzekeraar Menzis uit in actie SKB

Na verschillende acties voor het behoud van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix de afgelopen weken, vindt de SP afdeling Winterswijk het nu tijd voor een volgende stap en zij heeft zorgverzekeraar Menzis rechtstreeks benaderd met een aantal dringende vragen over het voortbestaan van het SKB. De partijen in de gemeente Winterswijk maken zich sterk voor het behoud van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

Er zijn gesprekken geweest met de directie van het ziekenhuis en met cliënten op een openbare avond, maar er is een partij die nog niets van zich heeft laten horen en dat zijn de zorgverzekeraars. En daar wil de SP verandering in brengen met een gerichte actie naar de zorgverzekeraar Menzis.

De SP heeft een brief geschreven aan de directie met daarin de volgende vragen:

  • Is Menzis als zorgverzekeraar zich bewust van de gevolgen van de ontwikkelingen in deze regio met betrekking tot de ziekenhuizen en speelt in de overwegingen van Menzis de bereikbaarheid hierin een rol?
  • Is Menzis zich bewust van de rol die zij speelt als ziektekostenverzekeraar in de zorg voor kwaliteit binnen de zorg en de extra druk die dit geeft in de gebieden, zoals de Oost-Achterhoek, waar de afstanden tot zorg al groter zijn dan in dichter bevolkte gebieden?
  • Kunt u ons inzicht geven in de gevolgen van samenvoeging van het SKB en het Slingeland ziekenhuis, voor het ambulancevervoer in de regio Oost-Achterhoek en de financiële consequenties?

 

De SP verwacht een gedegen antwoord van de Menzis, waarin zij aangeven hun verantwoordelijkheid te nemen.

U bent hier