h

SP biedt meer dan 5000 handtekeningen voor dubbel spoor aan

6 april 2011

SP biedt meer dan 5000 handtekeningen voor dubbel spoor aan

De SP heeft vandaag meer dan 5000 handtekeningen voor dubbel spoor aan Gelders commissaris van de koningin Cornielje overhandigd. Deze handtekeningen werden de afgelopen maanden verzameld vanwege de actie "Laat de Achterhoek sporen!".

5128 reizigers van de spoorlijn Arnhem-Winterswijk hebben getekend voor de verdubbeling van deze spoorlijn, de drukste regionale spoorlijn van Nederland. Deze handtekeningen zijn de afgelopen maanden door SP-afdelingen langs de spoorlijn verzameld. Enkele honderden handtekeningen kwamen binnen via de speciale actiesite www.laatdeachterhoeksporen.nl.

actie

SP-statenlid Alex Mink en Maurits Gemmink, afdelingsvoorzitter van de SP Oude IJsselstreek, overhandigden de handtekeningen aan de commissaris van de koningin.
Maurits Gemmink, afdelingsvoorzitter van de SP Oude IJsselstreek, wees erop dat twintig jaar geleden de trein met opheffing werd bedreigd. Twaalf jaar geleden nam de provincie Gelderland deze spoorlijn over. Sindsdien groeit het aantal reizigers, maar zij staan vaak te wachten op een trein die niet rijdt of te laat rijdt. Volgens hem moet de rijkste provincie van Nederland de Achterhoek weer laten sporen en is het tijd voor serieuze investeringen in het spoor.

handtekeningen overhandigen acties

SP-statenlid Alex Mink is blij over deze massale steunbetuiging voor beter spoor in de Liemers en Achterhoek: "Allereerst wil ik de treinreizigers en het personeel bedanken voor hun massale steun. Maar we zijn er nog niet. Er ligt een unaniem aangenomen motie van de SP en de VVD over een onderzoek naar gedeeltelijke verdubbeling van het spoor en het oplossen van alle problemen. De minister van infrastructuur houdt de hand stevig op de knip. Daarom zijn wij in vier maanden tijd de handtekeningen gaan verzamelen, om daarmee ook aan te geven dat veel treinreizigers de problemen spuugzat zijn. De grote storing op 14 maart bewijst maar weer dat het zomaar fout kan gaan. De rijkste provincie van Nederland moet investeren in de drukste spoorlijn van Nederland. Wij willen actie zien, te beginnen met het nieuwe provinciebestuur waarin de VVD als grootste collegepartij veel heeft te zeggen".

dubbel spoor

U bent hier