h

Provinciale Statenverkiezingen 2 maart 2011

6 oktober 2010

Provinciale Statenverkiezingen 2 maart 2011

2 Maart 2011 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Indirect wordt er dan ook voor de Eerste Kamer gestemd. Dit kunnen wel eens de belangrijkste verkiezingen zijn om een rechts Kabinet sociaal te houden.
Als VVD, CDA en PVV geen meerderheid hebben in de Eerste Kamer, zal het voor hun moeilijk worden om hun harde bezuinigingsbeleid in de zorg, de huur en integratie te handhaven. Het is dus zaak voor de Socialistische Partij om zo veel mogelijk stemmen te krijgen op 2 maart.

Sinds juni dit jaar is er een programmacommissie en een kandidatencommissie druk bezig met het voorbereiden van een herkenbaar SP verkiezingsprogramma en een betrouwbare kandidatenlijst.

Deze en volgende week zullen de Gelderse afdelingen in ledenvergaderingen discussieren en de concepten waar mogelijk verbeteren, zodat iedereen in Gelderland zich kan vinden in de standpunten van de SP. Op 13 nov zal er een regioconferentie in Arnhem worden georganiseerd waar de aangepaste versies voorgelegd worden aan de leden en met goedkeuring vastgesteld worden.

Ook Winterswijk is vertegenwoordigd op de kandidatenlijst. Afdelingsvoorzitter Marco Mulder staat op plaats 8 en gemeenteraadslid Ellen de Leeuw staat op plaats 27.

U bent hier