h

Eindelijk reactie van Syntus

18 mei 2010

Eindelijk reactie van Syntus

Er is eindelijk een reactie gekomen van Syntus woordvoerder Remko ten Brinke:
trein en bus"We hebben een hele tijd gepusht bij ProRail voor het lanceren van de vergoedingsactie. Pas kort geleden, wellicht onder verhoogde druk van de slechte performance afgelopen weken, heeft ProRail aangegeven de actie mede te willen financieren.

Voor ons een voorwaarde om de actie te kunnen starten, gezien het enorme bedrag en het feit dat ProRail meer dan 80% van alle storingen op Arnhem-Winterswijk veroorzaakt.
Mede op basis van jullie signalen en wens tot een dergelijke actie en jullie positieve reactie op ons voorstel van een tijd terug, zijn we volhardend geweest en heb ik het idee dat de actie, zij het laat, door de reizigers wordt gewaardeerd en als een blijk van erkenning wordt gezien voor het niet krijgen van waar voor hun geld op het traject Arnhem-Winterswijk"
.

Uit deze reactie blijkt dat Prorail al 2 jaar de concept vergoedingsregeling heeft gedwarsboomd. Zodoende heeft €215.000, aan toegezegd budget, ruim 2 jaar op de plank gelegen. Een boete van de provincie nu is leuk voor de provincie maar de reiziger schiet er niets mee op. Onze reizigersenquête uit 2007 heeft dan misschien toch zijn nut bewezen alhoewel de bereidheid bij bedrijven pas getoond wordt op het moment dat het echt de spuigaten uit loopt.

Conclusie van de SP is in ieder geval dat de klantgerichtheid nou niet echt op het eerste plan heeft gestaan.

U bent hier