h

De 1e keer...

26 maart 2010

De 1e keer...

Onze eerste raadsvergadering is achter de rug. Het stelde weinig voor! Dat klinkt heel oneerbiedig, maar dat was gewoon zo. Er werden een paar onderwerpen behandeld die al akkoordstukken waren. Akkoordstukken zijn onderwerpen waar geen of nauwelijks opmerkingen over zijn. Bijvoorbeeld over de begroting van de Stichting Openbaar Onderwijs.

Het verzoek van de PvdA was nog wel of er een meerjarenbegroting gemaakt kon worden en of die begroting ook sluitend gemaakt kon worden. Daarna is iedereen het ermee eens, knal! met de voorzittershamer op een houten blokje en akkoord is iedereen.

Tijdens het vragen-half-uurtje heeft onze fractievoorzitter nog wel eventjes het probleem aangehaald wat de organisatoren van disco Woold hebben. In verband met veranderde wetgeving komt de enige disco in Winterswijk geld tekort. +/- € 800,-- per avond. Daarvoor hadden ze subsidie aangevraagd, maar niet gekregen. Jammer, jammer, ze krijgen dat geld niet omdat ze toevallig niet vernoemd staan in een subsidieverordening die de gemeente Winterswijk heeft vastgesteld. Nu zullen ze helaas (denk ik) de entree-prijzen moeten gaan verhogen om hun begroting sluitend te krijgen.

De desbetreffende wethouder gaf nog wel het advies dat er samengewerkt moest gaan worden. Als Jongerencentrum Eucalypta (in particulier eigendom van de Woonplaats Woningbouwvereniging) verbouwd is, dan moeten horeca-ondernemers en bijv. de organisatoren van Disco Woold daar maar hun grote evenementen houden. Een “nieuw” verbouwd gebouw in het centrum van Winterswijk. Zie je het al voor je? Daar moeten de disco-avonden georganiseerd worden, het liefst elke zaterdag en/of zondag. Ik mag een bruine boon worden, maar als er al eens iets georganiseerd wordt in het centrum, dan komen daar zoveel bezwaren tegen, dat het evenement gedoemd is te mislukken. En dan elke zaterdag en zondag? Sjonge, wordt wakker gemeenteraadsleden! Daarnaast zullen de verbouwkosten er ook uit moeten, dus de entreeprijs van maximaal € 4,-- kunnen we dan ook wel op onze buik schrijven.

Ik ben van de Moustache-generatie. Lekker gezellig uit, ook in het centrum. Wat hebben de toenmalige eigenaren last gehad van de buren over geluidsoverlast enz. Ik voorzie hetzelfde probleem als Eucalypta elk weekend zo goed bezocht gaat worden als toen de discotheek Moustache. Zucht…

De coalitiebesprekingen tussen WB, VVD en CDA gaan achter gesloten deuren verder en wij (Eric en ik) gaan proberen om in de buitenste ring van de raadzaal geplaatst te worden. Dan zit ik hopelijk iets verder weg van het hamertje, knal!

Op weg naar de 2e raadsvergadering, maar eerst de commissie Samenleving nog, waar ik gisteren voor gekozen ben. Ja, ja, dat hebben we ook nog gedaan in die korte vergadering, nieuwe en oude commissieleden benoemd. Jeroen Rensen gaat samen met mij de commissie Samenleving doen en Kees van Rienen met Eric ter Horst de commissie Ruimte. Gefeliciteerd met jullie benoeming en ik voorzie een leuke maar vooral vruchtbare samenwerking… en dat voor de 1e keer.

Ellen de Leeuw,
Raadslid SP Winterswijk

U bent hier