h

Raadsvergoeding en bijstand? Inleveren maar

18 maart 2017

Raadsvergoeding en bijstand? Inleveren maar

Afgelopen week zag ik een link voorbijkomen over een artikel waarin stond dat de helft van de raadsleden in Nederland de vergoeding te laag vond.

Ik vond en vind dat belachelijk en tweette daar dan ook over met een enigszins prikkelende verwondering of men het werk voor het geld doet of vanuit verantwoordelijkheidsgevoel voor de gemeenschap #graaiimago.

Een VVD’er die ergens in Nederland voor die partij in de raad zit vond dat maar belachelijk en zei dat ik de feiten eerst eens moest checken of ik wel wist hoeveel uur werk er in zit. 

Nou weet ik dat toevallig aangezien ik wel enigszins bekend ben met de politiek, ik kon het echter niet laten hem een wedervraag te stellen of hij ook wist wat een bijstandsgerechtigde kreeg per maand, hoeveel uur daarvoor moest worden geparticipeert en of hij ook wist dat zijn partij dat ook nog wil korten door het vakantiegeld af te pakken.

 Ik moet helaas nog steeds antwoord krijgen op die vraag..

Ik ken mensen, ikzelf bijvoorbeeld, die in de politiek zitten met daarnaast een bijstandsuitkering. Heb je werk dan mag je de vergoeding houden bovenop je salaris. Zit je echter in de bijstand dan moet je de vergoeding opgeven en wordt die vergoeding ingehouden op de bijstandsuitkering die je krijgt met daarnaast ook nog eens de verplichting 32 uur per week te participeren want in de politiek gaan was toch mijn eigen keuze, dat hoeft u toch niet te doen..

En dat klopt het is een heel bewuste keuze. Je doet het vanwege de verantwoordelijkheid die je wilt nemen richting maatschappij, de wens om iets te willen doen voor de gemeenschap. Maar als het dan op belonen aankomt dat telt het 1 niet mee voor de participatiewet en 2) wordt je vergoeding ook nog eens afgepakt.

En dat steekt enorm en ja dan ben ik allergisch als je zulke artikelen voorbij ziet komen dat er geklaagd wordt dat de vergoeding te laag is.. Werkenden krijgen tenminste nog een vergoeding, de uitkeringsgerechtigde doet hetzelfde werk en moet deze inleveren met daarnaast ook nog eens het gevaar dat in het nieuw te vormen kabinet de uitkering verlaagd wordt als de VVD haar plannen doorvoert.

Het wordt tijd voor een herziening van de participatiewet, nuttig werk doen voor de samenleving moet niet bestraft worden maar beloond. 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier